top of page

İstanbul Koli Fabrikaları

İstanbul'da toptan koli imalatı ve toptan koli satışı yapan koli fabrikaları fazla sayıda değildir. Bu yazımızda koli fabrikası, koli imalathanesi (atölye) ve toptan koli satışı yapanlar arasındaki farkları, koli fiyatlarının hangi üreticide daha uygun hangisinde daha pahalı olduğu, hangi üreticinin daha hızlı teslimat yaptığı ve koli fabrikalarının çalışma prensiplerini kısaca anlatacağız.


koli fabrikası

Koli Fabrikası


Koli satışı yapan yerler 3'e ayrılır:

  1. Oluklu hattı bulunan koli fabrikaları: Bu tür fabrikalar sadece ham madde (kağıt) alarak safiha (karton levha, oluklu mukavva) üretimlerini kendileri yaparlar. Safiha; kolilerin henüz kesilerek kapaklarının, katlanma yerlerinin, baskılarının vs. yapılmadan önceki düz levha halidir. Safihalarını üreten bu tür fabrikalar, safiha üretiminden sonra bunları karton koliye çevirmektedir. Baskısını ve kesimini de yapabilen bu tür fabrikaların koli üretiminde dışa bağımlılığı yok denecek kadar azdır. Ürettikleri bu safihaları koli imalatı yapan koli atölyelerine de satmaktadırlar.

  2. Koli atölyeleri: Bu tür koli satışı yapan yerler, safihalarını temin ettikleri koli fabrikalarına bağımlıdırlar. Üretimini yapacakları kolilerin ölçülerinde safihaları kendilerine ulaştıktan sonra kesimlerini, baskılarını ve yapıştırmalarını yaparak koliye çevirmekte ve satmaktadırlar.

  3. Toptan koli satışı yapan yerler: Gerek koli fabrikasından, gerekse koli üretim atölyelerinden istedikleri ebat ve kalitelerde kolileri toptan temin ederek stok yapan ve daha sonra perakende satış yapan yerlerdir.

En uygun fiyatlı koli nereden temin edilir?

En ekonomik koli; kuşkusuz anlaşılacağı gibi dışa bağımlılığı en az olan, büyük çapta üretim yapan koli fabrikalarından temin edilir. Tabi bu tür fabrikaların minimum üretim adedi kriteri ve uzun üretim süreleri gibi dezavantajları olmaktadır. Koli atölyeleri ile toptan satış yapan yerlerde ise fiyatlar biraz daha pahalı olmaktadır.

toptan koli imalatı koli fabrikası

En hızlı nereden koli temin edebilirim?

Hız konusuna gelince pahalı olmasının yanı sıra tabi ki stok tutan, toptan koli satışı yapan yerler birinci sırada gelecektir. Pahalılık, genelde baskısız koli satışı yapmaları ve özel ölçülerde yardımcı olamamaları da toptan koli satışı yapan yerlerin dezavantajlarıdır.

Sürekli koli temini yapıyoruz. Genellikle de acil koli ihtiyaçlarımız oluyor. Koli temininde en akıllıca yol nedir?
koli fabrikası toptan koli imalatı

Sürekli olarak koli temini yapıyorsanız, kolilerinizin baskılı olmasını istiyorsanız (ya da baskısız koli de kullanıyorsanız), kolilerinizin ebatları fazla değişmiyorsa size toptan koli üretimi yapan koli fabrikalarında yeterli süre önce toptan sipariş vermeniz ve depolamada sorun olmayacaksa (3-4 palet kadar yer) bu kolileri kendinizin stok tutmasıdır.


Bu konuda da Marmara Koli Sanayi her zaman hizmetinizdedir.

Son Yazılar

Hepsini Gör

2024 Koli Fiyatları (Ne Olacak?)

İşte cevabını kimsenin bilemediği gizemli soru :) "2023 yılında koli fiyatları ne oldu ki, 2024'te ne olsun?" dediğinizi duyar gibiyiz. 2023 yılında koli fiyatları ne oldu? 2023'te koli fiyatları "ned

bottom of page