top of page

Nefes Kesen E-Ticaret Kutusu Fikirleri

Pandeminin bize öğrettiği şeylerden biri de e-ticaretin geleceğin tek ticaret yolu olacağı oldu! Bakkaldan evimize ürünler getirenler, kendi ürünlerini e-ticaret sitelerinden satanlar, büyük e-ticaret sitelerinde hesap oluşturarak birden büyüyen e-ticaret şahıs firmaları, tarladan topladıklarını son tüketiciye ulaştıranlar, tatlı dükkanları, lokantalar, sokağın başındaki çiğ köfteciler, karton koliciler, sanatkârlar, Instagram satıcıları vs. vs. vs.


Liste o kadar uzun ki, bir tanesini yazsak diğeri eksik kalıyor hissine kapılıyoruz!


Ama hepsinin tek ortak noktası: İnternet!


İnternet, tüm bu ürünleri, bu hizmetleri, hayatınız boyunca belki de varlığından hiçbir zaman haberdar olamayacağınız bir ayakkabı üreticisini bile sizinle tanıştırdı, hatta alışveriş yapmanızı sağladı. Hatta bu ayakkabı üreticisi Türkiye'nin bir ucunda, Hakkari'de olsa bile Edirne'deki müşterisine, sanki bir yan mahalledeymişçesine ürün sattı! İşte böyle bir devirde, e-ticareti kullanmayan (alıcı veya satıcı) neredeyse kalmadı! Türkiye'de hayatında hiç internetten alışveriş yapmamış 1 milyon kişi daha sadece 2020 yılında aramıza katıldı! Yani anne-babalarımız, nine-dedelerimiz bile internetten alışveriş yapmanın kolaylığını (ya da zorluğunu da diyebiliriz :) tatmış oldu.


İnternet satışları ve satıcıları öyle arttı ki, artık bunların arasında seçim yapmamız gerektiğinden, ürün kalite ve fiyatlarının yanı sıra, satış şekillerine, müşteri iletişimlerine, sosyal medyalarına, ürün sergileme ve sunma becerilerine ve hatta ambalajlarına bile dikkat etmeye başladık!


İşte burada, e-ticaret satışı yapan kişi ve firmalara, satışlarında ve müşteri erişimlerinde/iletişimlerinde fark yaratabilecek, ürünlerini ambalajlama açısından fikir verecek, beğeneceğinizi düşündüğümüz (en azından biz beğenerek oluşturduk) karton e-ticaret kutusu tasarımlarını sizler için derledik.


"Bakış Açını Değiştir"

Satın aldığınız bir ürünün size ulaşan e-ticaret kargo kutusu genelde baskısız olur (özellikle hacimce küçük bir üreticiden satın aldıysanız). Sadece, önemli markalar veya marka yaratmak isteyen ve kendine güvenen (satışlarının devamı geleceğini düşünen) satıcılar, e-ticaret kargo kutularına kendi markalarını, iletişim bilgilerini vs. baskı yaptırarak kullanırlar. Ama elinize aldığınız baskısız bir kargo kutusunu açtığınızda böyle bir tasarım görseniz, siz de etkilenmez misiniz?

Siz de kutunun dış yüzeyine değil, iç yüzeyine baskı yaptırarak Cem Yılmaz'ın şu filmde dediği ve yaptığı gibi, sizin ve müşterinizin; Bakış açınızı değiştirebilirsiniz!



Hikayenizi Anlatın

Bir Marmara Koli satış temsilcisi, kendine sipariş ettiği bir elbise için karton kargo kolisinden çıkan bir notu paylaşmıştı. Bu notta; satışı yapan firmanın web sitesine gelen siparişin "diling" sesini çıkarmasından, ürünü depodan çıkaran personelin sevincine, kargoya teslim eden personelin "gözün gibi bak bu koliye" demesine kadar bir kurgu (veya gerçek) oluşturulmuş ve uzun bir metin paylaşılmıştı (Gerçekten insanın ürünü iade edesi varsa dahi vazgeçirecek cinsten bir nottu).

Böyle bir yaklaşımla siz de kolinizin veya kutunuzun üzerine hikayenizi anlatacak, müşteriyi tebessüm ettirecek, firma iletişim bilgilerinizi farklı bir yaklaşımla sergileyecek tasarım ve baskılar yaptırabilirsiniz.


Ne Diyelim Ki Biz Şimdi?

Ocaklı bir fırın şeklindeki kutuyla, fırından çıkan ürünlerini satan bir tasarıma ne denir ki? Sadece takdir edilir.


Şıklık Halen Basitlikte Saklı






Koli ve kutu baskısı tasarımın illa ki olağanüstü olması da gerekmez. Sade bir tasarımın da her zaman şık olacağı unutulmamalıdır.


İyi Düşünülmüş Hissi Verin

Fikir çok güzel, ancak yemek çubukların poşet içerisinde oraya yerleştirildiğini düşünmek istiyoruz :)


Sonsuza Dek Saklanmak İstenecek Kutular Kullanın

Bir çoğumuz iPhone kutularını çok beğeniriz. Telefonu bozulup yenisini alsa, eskisini atsa dahi o iPhone kutusunu saklayan birçok insan var (örneğin bu makaleyi yazan) :)


Genelde sıradan kutulardan tabi ki biraz daha pahalı olacaktır ancak, son kullanıcıların daima saklamak isteyecekleri kutular yaptırın. (Pahalı derken, bir kutu 10TL mi olacak yani? Buraya tıklayarak müşteri temsilcisine ulaşın. (Yeni pencerede açılır))


(Kullanıcıların saklamak isteyecekleri kutuların püf noktası; gramajlı, sert mukavvadan yapılmalarıdır. Dış veya iç tasarımın da basit ve şık olması önemlidir tabi)


Yeşile Önem Verdiğinizi Gösterin

Karton kutuların en önemli özelliği aslında geri dönüştürülebilir olmalarından dolayı çevreye zarar vermemeleridir. Yukarıdaki e-ticaret kargo kutusunun içinde bulunan ürünün satışı, daha önceden sert bir plastik kutu içinde yapılmaktaydı. Ama artık değişti.


Ürünü plastik bir kutuda veya torbada göndermek, müşterilerinize çevreye duyarlı olmadığınızı göstermenin gerçekten iyi bir yoludur! Çevre duyarlılığı ise artık insanların, hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar çok önem verdiği bir konudur. Özellikle internetten sipariş veren internet kullanıcılarının, yani tam hedef kitlenizin!

Siz de şimdi firmanızı farklı bir boyuta taşıyacak, müşterilerinizin satın aldıkları ürünlerinin yanı sıra kargo kutularını dahi sosyal medyada paylaşmak isteyecekleri ve e-ticaret satışlarınızın artmasına faydası olacak kargo kutularınızı ve kolilerinizi 0212 627 62 72 numarasını arayarak veya buraya tıklayarak oluşturun, sipariş verin ve temin edin!


Toptan koli ve kutularda dikkat edilen konular, toptan koli adetlerinin kaç adetten başladığını ve diğer konuları buraya tıklayarak inceleyin.

Son Yazılar

Hepsini Gör

2024 Koli Fiyatları (Ne Olacak?)

İşte cevabını kimsenin bilemediği gizemli soru :) "2023 yılında koli fiyatları ne oldu ki, 2024'te ne olsun?" dediğinizi duyar gibiyiz. 2023 yılında koli fiyatları ne oldu? 2023'te koli fiyatları "ned

bottom of page